vineri , aprilie 19 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Sprinklere

Unde este nevoie de o proiectare instalatii sprinklere?

Serviciile de proiectare instalatii sprinklere sunt deosebit de importante. Acestea sunt necesare pentru a putea executa o instalatie sprinklere in diverse cladiri.

Exista astfel de instalatii in depozite, in fabrici si hale, in scoli si in unitatile de cazare. In cladirile de birouri exista de asemenea aceste sisteme impotriva incendiilor. Cluburile si restaurantele au de asemenea instalatii sprinlkere pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

In continuare vom discuta despre aceasta metoda de lupta impotriva incendiilor. Cititi cu mare atentie pentru ca veti gasi doar informatii utile in continuare.

Este obligatorie o proiectare instalatii sprinklere?

Dupa cum am mentionat anterior, aceste instalatii sunt intalnite in diverse cladiri. Indiferent de activitatea desfasurata in cladirile respective, este nevoie de o proiectare a instalatiei. Acest lucru este valabil la fel ca in cazul instalatiilor pentru hidranti. Si pentru o asemenea instalatie este nevoie de proiectare. Doar cand exista un proiect finalizat poate avea loc executia instalatiei.

Proiectare Instalatii SprinklereAcum este posibil sa va intrebati cine se ocupa de crearea proiectului pentru instalatia respectiva. Ei bine, exista firme autorizate in acest sens, care nu doar ca va ajuta cu proiectul ci va pot ajuta si cu executia instalatiei. Alte firme doar proiecteaza asemenea instalatii dar va pot recomanda firme colaboratoare.

Acum ca am vazut ca serviciul de proiectare instalatii sprinklere este necesar pentru executia instalatiei, mergem mai departe. Vom vedea ce este mai exact un asemenea sistem impotriva incendiilor si cum functioneaza.

Ce inseamna sistemul de sprinklere?

Un sistem de sprinklere este o instalatie de stingere a incendiilor, intalnita in diverse cladiri ca masura preventiva. Capetele de stropire sunt amplasate in tavane si se afla indreptate fie catre podea, fie catre orice puncte lovite de incendiu. Celalalt capat al sistemului de sprinklere este conectat la o serie de tevi si o alimentare cu apa de inalta presiune. Un sistem de sprinklere pentru incendiu este proiectat pentru a stinge un incendiu in faza de inceput inainte ca acesta sa se dezvolte.

Sistemele de sprinklere de incendiu functioneaza prin intermediul unui bec cu senzor de caldura care este amplasat in capul sistemului. Daca incepe un incendiu, caldura de la flacari se va ridica pentru a incalzi senzorul de sprinklere. Cand caldura depaseste un punct de referinta, becul senzorului se va sparge si apa va stropi pe foc. Un sistem de sprinklere este un sistem automat.

Sunt eficiente aceste instalatii?

Exista persoane care au foarte mare incredere intr-o proiectare instalatii sprinklere si in functionarea instalatiei. Drept dovada au ales sa implementeze acest sistem impotriva incendiilor in cladirile lor. Daca nu ar fi avut incredere in instalatia respectiva, cu siguranta ar fi cautat alte solutii.

Exista in schimb si persoane care nu privesc cu ochi buni o astfel de instalatie. Mai exact, sunt convinsi ca sprinklerele nu pot face fata unui incendiu si ca acesta din urma se va extinde.

Ei bine, o astfel de instalatie este deosebit de eficienta. In cazul unui incendiu, fiecare strop de apa indreptat asupra focului conteaza foarte mult. Pana la sosirea pompierilor la fata locului, sistemul de sprinklere poate fi foarte util si poate stinge focul sau poate preveni extinderea sa.

Asadar, merita luata in considerare o proiectare instalatii sprinklere si executia instalarii. Aceste sisteme ajuta foarte mult in lupta contra incendiilor. In plus, nu este costisitoare o astfel de instalatie.

Verifica si

Finestre in PVC

Finestre in PVC

Vantaggi delle Finestre in PVC: Durevolezza e Isolamento Termico Le finestre in PVC sono diventate …

Close