marți , iulie 23 2024
Breaking News

Decantoare Vin

In ce scop vom folosi decantoare vin?

Cu siguranta, nu toti cei care beau vin au auzit despre decantoare vin si despre importanta acestora. Persoanele pasionate de degustarea vinului insa, stiu ce sunt aceste accesorii si cat sunt ele de importante.

Despre decantoarele pentru vin vom discuta in randurile de mai jos. Daca nu ati auzit despre aceste accesorii pentru vin, sau ati auzit dar nu aveti suficiente informatii, cu siguranta merita sa cititi pana la final. Veti afla multe lucruri interesante in urmatoarele minute, despre decantoarele de vin si decantarea vinului.

Decantoare vin: Ce sunt si ce rol au?

Aceste accesorii pentru vin sunt de fapt niste vase. Sunt folosite cu scopul de a transfera vinul din sticla originala intr-un alt recipient cu o forma specifica. Se folosesc decantoarele pentru vin astfel incat sa aiba loc aerarea vinului, si pentru ca acesta sa fie separat de reziduurile solide sau de sedimente.

Decantoare VinFunctia cea mai importanta a unui decantor pentru vin este aceea de a intensifica gusturile si aromele vinului. Practic, acest accesoriu face vinul mult mai placut pentru a fi degustat.

Atunci cand doriti sa alegeti un astfel de accesoriu pentru vin, trebuie sa aveti in vedere cateva detalii importante.

In primul rand, conteaza materialul din care este confectionat decantorul. Puteti opta pentru unul din otel inoxidabil, sticla sau cristal (acesta este cel mai elegant). Capacitatea decantorului si forma acestuia sunt factori de asemenea foarte importanti, si nu in ultimul rand, tineti cont de pretul acestuia.

Decantarea vinului

Acum ca ati aflat ce sunt aceste decantoare vin, cu siguranta este important sa aflati si cateva detalii despre decantarae vinului.

Nu toate vinurile trebuie decantate pentru perioade lungi de timp. De fapt, anumite vinuri se vor strica si vor incepe sa aiba un gust prost daca sunt expuse prea mult timp la oxigen intr-un decantor.

Daca aveti vinuri mai vechi care au fost pastrate o perioada, atunci veti dori sa le decantati timp de aproximativ 2 ore. Cele mai vechi tind sa aiba cel mai bun gust atunci cand sedimentul este filtrat si vinul este lasat sa se aeriseasca timp de cateva ore.

Vinurile rosii puternice precum Cabernet Sauvignon, Syrah si Malbec vor avea cel mai bun gust dupa 1-2 ore de decantare.

Alte vinuri rosii precum Cabernet Franc, Merlot si Pino Noir vor beneficia de doar aproximativ 30-45 de minute de timp de decantare.

Si, spre deosebire de ceea ce poate ati auzit, vinurile albe pot beneficia si de a fi decantate, dar veti dori sa limitati timpul. Cel mult 15-20 de minute pentru un vin alb vor permite doar suficient oxigen sa interactioneze cu vinul, fara a permite vinului sa se strice.

Decantarea vinului este necesara?

In cele mai multe cazuri, vinul pe care il cumparati va fi baut destul de repede. Deci, probabil nu veti folosi un decantor vin pentru vinurile noi, pentru ca nu vor face o diferenta atat de mare in majoritatea cazurilor.

Vinificatorii se pricep foarte bine sa-si perfectioneze vinul, astfel incat profilurile sale aromatice sa fie experimentate cel mai bine imediat dupa deschiderea sticlei, deoarece inteleg ca majoritatea oamenilor cumpara sticle moderne de vin pentru a bea si nu a le pastra.

Decantoare Vin – Sticlele mai vechi de vin care stat o vreme, vor beneficia de decantare prin filtrare de sedimente sau artefacte care ar fi putut ajunge in sticla in timpul procesului de vinificatie. Aerarea vinului va expune, de asemenea, vinul la oxigen si poate ajuta la scoaterea in evidenta a aromelor si aromelor care erau latente in sticla.

Verifica si

Pantofi Casual Dama Piele

Pantofi Casual Dama Piele

Detalii de analizat pentru alegerea perechii de pantofi casual dama piele Doamnele si domnisoarele nu …

Close